Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Η φίλη Ελένη Κάπρου στο "Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής".

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την έκθεση «Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και την Εφορεία Χαρακτικής. Ο χώρος, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, είναι ο ιδανικότερος για την παρουσίαση της ιστορίας και της πορείας της χαρακτικής. 500 περίπου έργα από 150 καλλιτέχνες. Χαρακτικά του Σπύρου Βασιλείου, του Νικολάου Βεντούρα του Δημήτρη Βιτσιώρη του Κώστα Γραμματικόπουλου, της Βάσως Κατράκη και άλλων καλλιτεχνών γεννημένων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα καθώς επίσης πολλοί νεότεροι και αρκετοί νέοι.
Ανάμεσά τους και η δική μας Ελένη Κάπρου. Συμμετέχει με τρία έργα. Dream… Land, Sky Geometry και Red Tower. Λίγα λόγια για την Ελένη. Σπουδές: 1981-1984 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, Φλωρεντία, πτυχίο στη ζωγραφική, 1985-1986, Scuola Internationale di graphica “Il Bisonte”, Φλωρεντία. Υποτροφία της Τράπεζας της Τοσκάνης. Βεβαίωση ειδίκευσης στην λιθογραφία. 1991-1994, Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα Χαρακτικής. Μεταπτυχιακή υπότροφος του ΙΚΥ. 1992-1996, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα Χαρακτικής, δεύτερο πτυχίο. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Έχει δείξει δουλειά της σε αρκετές ατομικές και σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η έκθεση «Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής» θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου.

ΥΓ. Εντύπωση μου έκανε ο κατάλογος της έκθεσης. Πολυσέλιδος με όλα τα έργα και τα βιογραφικά των καλλιτεχνών που συμμετέχουν και μόνο με 10 ευρώ.
Μπράβο Ελένη. Χαλάλι η βροχή που έφαγα το Σάββατο για να πάω στο Γκάζι. Περιμένω την πρωτοχρονιάτικη κάρτα σου όπως κάθε χρόνο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Ελένη για την προσπάθειά της τοσα χρόνια. Επιτέλους αναγνωρίζεται η δουλειά της.