Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ρέκβιεμ για τον Ελικώνα.

Από το blog της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον.

Όσο πανηγυρικά είχε απορριφθεί πριν από 40 μέρες, εξίσου πανηγυρικά εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, η εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο κατάφυτο ελατόδασος της Μεγάλης Λούτσας σε απόσταση αναπνοής από το Ζερίκι. Χωρίς κανένα πρόσθετο στοιχείο εκτός από την επίκληση της οικολογικής τους ανησυχίας για την Μεγαλόπολη, την Πτολεμαΐδα και τον πλανήτη Γή, οι ίδιοι σύμβουλοι που καταψήφισαν την προηγούμενη φορά, υπερψήφισαν χθες το σχετικό θέμα. Όλο το κείμενο εδώ.

Σχόλιο στο ίδιο blog, για την παραπάνω ανάρτηση.
ο/η άνευ όρχεων πόλεως άρχων είπε...
Όρχεις (από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)
Οι όρχεις (εν. όρχις, γεν. όρχεως) είναι ζεύγος ανδρικών γεννητικών αδένων και μέρος των γεννητικών οργάνων του αρσενικού. Απαντώνται σε όλα τα θηλαστικά και έχουν διττή λειτουργία: την παραγωγή σπερματοζωαρίων και την παραγωγή ανδρικών ορμονών (κυρίως τεστοστερόνης).
Κοινωνική σημασία:
Οι όρχεις είναι βασικό στοιχείο του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, επειδή παράγουν το σπέρμα και την τεστοστερόνη, γι’ αυτό και θεωρούνται καμιά φορά συνώνυμα του ανδρισμού. Η αφαίρεσή τους (ευνουχισμός) ήταν σύνηθες φαινόμενο σε παλαιότερες κοινωνίες (π.χ. Βυζάντιο, Οθωμανική αυτοκρατορία, Κίνα). Ο ευνουχισμός αποσκοπούσε είτε στη δημιουργία πιστών και ακίνδυνων για τις γυναίκες σκλάβων είτε στη δημιουργία ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, που δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις να τους αποσπούν.
έτσι και σήμερα χρησιμοποιώντας την παραεφθαρμένη λέξη της αργκό "αρχίδια" μεταφορικά λέμε ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ, ΤΟΛΜΗ.
Όλα τα ξέρουν οι κερατάδες…

Σταδιακή μετατροπή του συνόλου του νομού Βοιωτίας σε ζώνη εγκατάστασης βιομηχανικών και ενεργειακών μονάδων.

Η βίαιη αλλαγή της φυσιογνωμίας του νομού, έχει ήδη αρχίσει με την αδειοδότηση και την έναρξη εγκατάστασης ενεργειακών μονάδων που διασπείρονται στο νομό. Συνολικά σχεδιάζονται και έχουν ξεκινήσει να εγκαθίστανται:
9 ιδιωτικές μονάδες με καύσιμο φυσικό αέριο – συνολικής ισχύος 2.860 MW.
1 μονάδα με καύσιμο λιθάνθρακα 600 MW στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας (όμιλος Μυτιληναίου)- έχει εκδοθεί θετική γνωμοδότηση από ΡΑΕ
Αιολικά πάρκα με συνολική ισχύ 682 MW εκ των οποίων τα 480 MW επάνω στον Ελικώνα, το μοναδικό δασωμένο βουνό της Βοιωτίας (εκκρεμούν αιτήσεις για άλλα 508 MW).
Πηγή: http://symparataxi.wordpress.com/Τι-συμβαίνει-στη-Βοιωτία/

ΥΓ. Η συμμετοχή του ΑτάΚτΩς στην ανάρτηση οι δύο φωτογραφίες από εργασίες διαμόρφωσης που γίνονται για εγκατάσταση αιολικού πάρκου κάπου στον Ελικώνα.

1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

H Boιωτία λόγω γειτνίασης με την Αττική εχει μπει απο χρόνια σε στόχο να γίνει μια βιομηχανική περιοχή.
Θυμάμαι ακόμα και στις αρχές του '80 κι ισως και νωρίτερα είχαν αρχίσει να κατασκευάζονται βιομηχανικές μονάδες εκει που ηταν χωράφια πριν.
Αποτέλεσμα :
Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στη μισή Βοιωτία τωρα, και στην υπόλοιπη αργότερα.
Μπορεί τα αιολικά πάρκα να μην μολύνουν αλλα εχω την εντύπωση οτι οι επιλογές των τοποθεσιών τους θα μπορούσαν άνετα να ειναι καλύτερες ωστε να μην ενοχλούν κανέναν.