Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

... την ατυχία μου μέσα.

ΕΛΛΑΔΑ
Δεκέμβριος 2008:
A. K.ατανόμαστος: Η βαλλιστική έδειξε ότι ήταν εξοστρακισμός. Εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

ΙΤΑΛΙΑ
Ιούλιος 2001:
Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές συγκεντρώνονται στη Γένοβα για να διαδηλώσουν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G8, των 8 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών της Δύσης.
Στις 20 Ιουλίου ο 23χρονος Κάρλο Τζουλιάνι την ώρα που παίρνει μέρος σε διαδήλωση πυροβολείται από καραμπινιέρο στην πλατεία Αλιμόντα, καθώς το αυτοκίνητο της αστυνομίας έχει περικυκλωθεί από πλήθος. Ο Τζουλιάνι, που φορούσε μια μπλε μάσκα του σκι, αρπάζει έναν πυροσβεστήρα και κινείται να τον πετάξει προς το περιπολικό.
Ο καραμπινιέρος Μάριο Πλακανίκα τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση ανάμεσα στα μάτια.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου βάζει όπισθεν και περνά πάνω από το σώμα του ενώ μετά κάνει μπρος και τον ξαναπατά.
Η νεκροψία θα δείξει ότι ο νεαρός ήταν ακόμα ζωντανός και εάν δεν είχε δεχθεί τα χτυπήματα από το αυτοκίνητο θα μπορούσε να είχε ζήσει.
Αργότερα ο αστυνομικός αθωώνεται επειδή σύμφωνα με την απόφαση «είχε πυροβολήσει στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε σε μια πέτρα που είχε ριχθεί στον αέρα εκείνη τη στιγμή και χτύπησε τον Τζουλιάνι». Βίαια επεισόδια ακολούθησαν την δολοφονία και το όνομα του Τζουλιάνι δόθηκε σε πλατείες και δρόμους σε αρκετές χώρες ενώ γράφτηκαν και πολλά τραγούδια. Από τα ΝΕΑonline.

Όχι δεν θα ασχοληθώ προς το παρόν με τον A. K.ατανόμαστο, Έλληνα, γλοιώδη, δικηγόρο, κερατά και πούστη με 7 γράμματα.

1 σχόλιο:

Turdus Merula είπε...

...δεν υπάρχει εξοστρακισμός για σφαίρα απο όπλο αστυνομικού.Οι κεφαλές τους είναι απο μολύβι.Μόνο όσες έχουν μέταλο συμβαίνει...