Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Μας αφορά όλους μας και όχι μόνο γιατί συμβαίνει στην περιοχή μας…

Κατερίνα Γκουλιώνη, Ενας σύγχρονος Μάρτυρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αυτός είναι το τέλος των μαρτύρων και των ηρώων. Που αγωνίζονται και θυσιάζονται για τον συνάνθρωπο τους. Για την δικαιοσύνη και την ισότητα. Ενάντια στην Κρατική βία και καταστολή. Ενάντια σε ένα Κράτος δήμιο Ψυχών και σωμάτων.

Η Μαριάνθη Πατσελή, πρώην κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών μιλά για την αδικοχαμένη Κατερίνα Γκουλιώνη. Καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησης στη φυλακή της Θήβας και τις συνεχείς εκδικητικές μεταγωγές της, κατά τη διάρκεια μίας εκ των οποίων η Κατερίνα έχασε τη ζωή της.

“Η Κατερίνα μας έφυγε. Η Κατερίνα των πειθαρχείων, της απομόνωσης, των αγώνων. Η Κατερίνα φύλακας άγγελος για τις άλλες κρατούμενες. Η Κατερίνα, που πρώτη άρχισε το κύμα της ανυπακοής, που πρώτη αρνήθηκε να υποστεί το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας μέσα στις φυλακές. Η Κατερίνα Γκουλιώνη, ο άνθρωπός μας από την περίοδο της κινητοποίησης των κρατουμένων τον Νοέμβριο. Η Κατερίνα, γλυκιά και αντάρτισσα, ανυπάκουη μέχρι το τέλος. Βρέθηκε νεκρή μέσα στο πλοίο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια εκδικητικής μεταγωγής από τη Θήβα στην Κρήτη. Συγκρατούμενοί της καταγγέλλουν ότι η Κατερίνα βρέθηκε στις 6 το πρωί πισθάγκωνα δεμένη –το υπουργείο το αρνείται- και με αίματα στο πρόσωπό της. Οι ευθύνες του υπουργείου, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλες. Για τις μεταγωγές και τον τρόπο που αυτές γίνονται, για την αδιαφορία των υπεύθυνων που μεταχειρίζονται τον κρατούμενο σαν αντικείμενο...

Αχ Κατερίνα δεν πρόλαβες να δεις να καταργείται το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας. Δεν θα πιούμε ποτέ ελεύθεροι ούζα κάτω από τον ζεστό ήλιο. Δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα το όνειρο να συνεδριάσουμε από κοινού στα γραφεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Αχ Κατερίνα δεν τα κατάφερες να απεγκλωβιστείς από όσα σε κυνήγαγαν, χρόνια τώρα.

Όμως, Κατερίνα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα μας συντροφεύει η φωνή σου, οι αγωνίες σου, η ευγένεια σου. Οι συγκρατούμενές σου και αυτή τη στιγμή είναι δίπλα σου. Και εμείς εδώ στην Πρωτοβουλία νιώθουμε οργή, αλλά και ακόμη πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι. Την Κυριακή Κατερίνα θα είμαστε έξω από τις φυλακές στη Θήβα. Για να υποκλιθούμε μπροστά σου. Για να τιμήσουμε την προσπάθειά σου, την ανθρωπιά σου, τις αδυναμίες σου, Κατερινάκι!

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί πούλμαν της Πρωτοβουλίας θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα της Αθηνάς) για τις φυλακές της Θήβας. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, γυναίκες και άντρες, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας”.

Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Αναδημοσίευση από το blog: π.Λίβυος

1 σχόλιο:

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

καλή ανάσταση σε όλους μας..!