Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ο χοίρος κοιν. γουρούνι είναι οικόσιτο θηλαστικό ζώο...

Ο χοίρος κοιν. γουρούνι είναι οικόσιτο θηλαστικό ζώο που ανήκει στο γένος συς, στην οικογένεια συίδες και στην τάξη αρτιοδάκτυλα. Είναι ζώο παμφάγο και πολύ γόνιμο. Απαντάται σε όλα τα μέρη της γης και εκτρέφεται κυρίως για το κρέας του. Είναι γνωστό από τα αρχαιότατα χρόνια και πιστεύεται ότι ο κατοικίδιος χοίρος (συς ο οικοδίαιτος, Sus scrofa domesticus) προέρχεται από τον αγριόχοιρο, τον οποίο εξημέρωσαν οι πρόγονοί μας κατά την παλαιολιθική εποχή.

Παρά τις διαφορές τους, όλες οι φυλές γουρουνιών χαρακτηρίζονται γενικά από χοντροκομμένο και μονοκόμματο σώμα, κοντά πόδια και κωνικό κεφάλι, το οποίο καταλήγει σε κοντό ρύγχος. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές φυλές χοίρων υποδεικνύει ότι η εξημέρωση έγινε ανεξάρτητα σε διάφορες περιοχές του κόσμου και ότι δεν ξεκίνησε από το ίδιο είδος αγριόχοιρου.
Ο χοίρος προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες, ωστόσο αναπτύσσεται καλύτερα σε ψυχρά κλίματα (Δεκέμβρη έχουμε). Είναι αδηφάγο ζώο και τρώει από όλες τις τροφές. Το πεπτικό του σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί κάθε είδους τροφή, ακόμα και τα υπολείμματα του φαγητού που τρων οι άνθρωποι (και όχι μόνο). Αυτό συνιστά μεγάλο πλεονέκτημα για τους εκτροφείς χοίρων;, όπως και η μέγιστη απόδοσή του σε κρέας και λίπος. Η απόδοση αυτή φτάνει άνετα το 70% του βάρους του σώματός του στις κοινές φυλές και ξεπερνά το 85% στις βελτιωμένες. (Πηγή Wikipaidia).
Το μόνο που χρειαζόταν για να μη σε βρίζουν ήταν να μη συμπεριφέρεσαι σα μπάτσος, σα γουρούνι, σα δολοφόνος. Κι εσύ το μόνο που έκανες ήταν να φερθείς σα μπάτσος, σα γουρούνι. Κι έγινες δολοφόνος!
Αυτό είναι το πρόσωπο του δολοφόνου...
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μετά τη δολοφονία του 16χρονου...
Το Σάββατο, σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, μαθητές συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές πλατείες και διαδήλωσαν για τη δολοφονία του συμμαθητή...
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στο εξωτερικό για τη δολοφονία του 16χρονου...
Με νέα συλλαλητήρια το μεσημέρι στην Ομόνοια και τα Προπύλαια και το απόγευμα στις 18:00, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μετά τη δολοφονία του 16χρονου...
Θα μπορούσα να συνεχίσω ασταμάτητα το copy paste με τον όρο «Δολοφόνος» ή «Δολοφονία» αλλά δεν υπάρχει λόγος. Κουραστικός γίνομαι.
Τούτες οι γιορτές θα είναι διαφορετικές. Τούτος ο Δεκέμβρης είναι διαφορετικός. Καλά Χριστούγεννα σε όλους

1 σχόλιο:

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/12/blog-post_9079.html